3 Şubat 2011 Perşembe

Aşk Tesadüfleri Sever

Sabırsızlıkla beklediğim bir film gerek oyuncular gerekse yönetmen çok başarılı buluyorum o yüzden haftaya vizyona girsede artık izlesek geçen gece galası varmış ünlüler çok beyenmiş bazen sırf bu yüzden ünlü olsamda filmleri galasında izlesem iyorum :)
Filmin kısaca konusu:
“Var olmak tesadüf değilse, Aşk tesadüf olabilir mi? “Yıl 1977, Ankara’ da bir Eylül sabahı… Hamile karısı Neriman’ı hastaneye yetiştirmeye çalışan Yılmaz Bey’ in kullandığ araba, Ömer Bey’ in arabasına arkadan çarpar. Bu çarpışma Ömer Bey’ in arka koltukta oturan hamile karısı İnci’ nin erken doğum yapmasına neden olur. Iki bebek aynı gün dünyaya gelirler. İlk kez birbirlerini görür gözleri…Bu kaza Özgür ve Deniz’ i bir araya getiren tesadüflerin başlangıcı olur.Bundan sonra yolları, çocukluk yılları ve ilk gençlik yılları boyunca Ankara’ da bir kaç kez daha kesişir. Her kesişme onların hayatında büyük değişikliklere sebep olur. Birbirlerinin çocukluk aşkı olurlar, ya da ilk kalp kırıklığı… Ama onun da ötesinde, her temasları hayatlarının rotasını değiştirir. Sadece onların değil, ailelerinin de…Bazen felaketlere, bazen mucizelere neden olurlar birbirlerinin hayatlarında. Ancak hiçbir zaman bir arada olamazlar.Onları bir araya getiren şey her neyse, aralarına şeffaf bir duvar örmeyi de başarır her seferinde.
Ta ki 25 sene sonra İstanbul’da yolları kesişene kadar…“Aşk Tesadüfleri Sever “ adlı sinema filmi projesi 2010 yılında İstanbul’ da tanışan Özgür ve Deniz’ in birbirlerine doğru ve engellerle dolu macerasını anlatırken, bir yandan da geri dönüşlerle onların bugünlerini yaratan dönemlere uzanıyor. Türkiyenin 70’li, 80’li , 90’lı ve 2000’ li yıllarını fonuna alarak, o yılların artık unutulmaya yüz tutmuş popüler kültür öğelerinden,müziklerinden, yaşam biçimlerinden ve alışkanlıklarından besleniyor. Pek çok gerçek hikayeden yola çıkılarak derlenmiş olaylar bütünüyle, İstanbul’ dan Ankara’ ya yaptığı nostaljik yolculugun içinde izleyiciye doyurucu, duygusal, yıllarca akıllardan çıkmayacak bir AŞK filmi vaad ediyor.
Sölemeden edemicem filmin resmi sitesi bile öle tatlı öle aşk kokuyorki anlatamam çok beyendim çok hadi artıkbitsin bu işkence izleyelim :((

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder